15.7.11

Woi aku dapat masok unibersiti laahhhh


hye . .
pertama sekali aku nak memanjatkan kesyukuran kepada Allah swt sebab bagi aku peluang sambung Degree . Alhamdulillah ya Allah . kau tunaikan jugak permintaan aku .
Dulu time SPM aku dah kecewa . kawan-kawan sambung diploma jauh-jauh, aku kat sini jugak tak keluar mana-mana pon .
sampai aku menangis sebab kawan-kawan aku yang gang ngan aku pergi Universiti semuanya . aku maluu . Spm cuma satu A je sapa yang nak amek aku kan . lagi pon dulu aku apply UPU ikod suka hati aku je . amek kos yang bukan-bukan . takde tanya-tanya orang yang lagi pakar . entah apa-apa aku minta . catering lahhh, perhotelan lah, pelancongan lahh . macam takde kena mengena. haaa, orag dapat U, aku yang melopong . belum ada pengalaman, tu lahh jadinya . .

Akhirnya aku decide untuk masuk form six . walaupon berat je hati aku nak bangun pagi-pagi, pakai baju sekolah . jumpa kerusi meja yang sama, aku tetap kuatkan hati . memang macam takde perasaan lah time aku awal-awal masuk form 6 dulu . blurr blurr giteeeww .
lama-kelamaan aku rasa syok pulakk . sebab apa, sebab baru aku tau yang form 6 ni memang best . korang yang tak pernah masuk form 6 memang rugi sebab dah lah jimat masa, jimat duit tak macam masuk U tu kan, dekat ngan mak abah, isshhh kira memang untung lah sape yang masuk form 6 ni jika nak bandingkan dengan orang-orang yang amek diploma bertahun-tahun tu, aku cuma setahun setengah je . cikgu semua baik-baik punya . memang syokk wooo . sebab tu lahh aku rindu sangad-sangad ngan form 6 .

15Desember2010 if im not mistaken aku last paper STPM untuk kertas BM1 . lepas tu memang lega lah kan . then bulan tiga result keluar aku cuma dapat pointer 3.25 je . tapi tu dah melepasi target aku . aku target 3.00 je tapi aku dapat lebih . Alhamdulillah sangad-sangad . form ni susah bagi orang yang malas nak belajar macam aku tapi senang kalau orang yang rajin buad revision . aku kat kelas jarang belajar . aku suka ketawa walaupon tempat duduk aku depan sekali . kalau cikgu mengajar tu, cikgu akan berdiri betol betol kat meja aku . tapi ckgu semua dah tau pon . and dia tak kesah sebab aku kira top5 kat kelas . hahaha . muka bangga

hari ni adalah hari yang paling bermakna dalam hidup aku . setelah aku kecewa SPM dulu, hari aku dapat buktikan kat semua orang yang aku berjaya sambung Degree . ingat lagi time form six dulu, ada motivasi daripada budak-budak USM, dorang buad aku menangis time motivasi tuu . aku ingat lagi ayat dorang cakap kat budak-budak batch aku .

abang USM :
 ' korang tak sedih ke kalau korang jumpa kawan-kawan yang diploma time raya nanti dorang sesame dorang tanya pointer sem 1 bape ? mesti korang melopong je kan taktau apa-apa ' 

aku pon hape lagi terus menangis kat situ jugak . memang puaka kan mulut abang tuu . tau la aku kurang pandai, tapi aku tak bodoh . aku ingat je ayat-ayat dia sampai sekarang . and dari tu lah aku semangat gila nak belajar sampai akhir tahun . aku dah buktikan yang aku masuk U lah wehhhhhh ! ! ! ! !

pagi-pagi tadi aku dah bangun sebab sakit perot . fikirkan upu ni lah harini keluar . aku saje lambat-lambatkan nak cek . padahal boleh start cek pukul 12 tapi pukul 1pm baru aku cek . carik-carik link dia tak jumpa . budak-budak kat group STPM 1 Malaysia kat facebook, aku tanya link pon dorang buad bodoh je . aku usaha carik sendirik last-last jumpa . menggigil u'olls tangan aii nak masukkan nombor ic ngan angka giliran . tiga kali aku buad, dia cakap angka giliran salah . aisyeemennn , jangan macam-macam . adakah ni petanda aku tak dapat U ? ohhh tidakkkkk

cek lagi cek lagi . ouhhhh aku menjerittt sekuat hatiiiiiiiiiiiii ! ! !
gambar mesti kena BESAR sebab bangga


oke mesti kena bangga oke . bukan senang nak senang . betul ?
aku tengok je tulisan TAHNIAH tu lapliplaplip aku terus jerit then menangis . amboi gembeng kan aku . 
rupanya si abang aku dah call akak aku dulu . kakak aku pon nak menangis sama . haha . dia tpon semata-mata nak cakap yang tempat aku nak g ni, pedalaman and dua jam nak ke bandar . macam dari rumah aku ke JB . hahaha . tapi waa kentalkan hati . waa pergi sana sebab waa nak belajar . last-last baru cakap tahniah . then aku call mak, mak tengah nangis kat tempat kerja . rupanya si akak dah bagitau dulu . aishhhh potong setimm lahh . mak aku cuma cakap yang mak aku risaw nanti aku camne kat sane jauh ngan family . almaklumlah aku ni tak penah berjauhan dengan family . anak manja ! ! ! hahah


fyi, aku dan kawan aku kira kawan baik jugak lah dapat kat uum . 
UUM-aku, Awi, Iqa, Cera, haaa zaimi iatu Comek dapat jugak yee . cayalahhh comek . haha
UPM-fatin . . . aku nak U ni :'(
UKM- Madi (U idaman aku)
UPSI-Nad and pika
UMK-Yamna and Tom
Unimas- beahhh . uuu terbang tuu . jelesss !


kira semua kawan baik aku dapat U . kan aku dah cakap yang form6 ni senang nak sambung Degree . 
esok malam nak seleberet tiotttt . auummmm . tak sabar nak jumpa budak-budak ni . ermmm ingat nak lepak mekdi yang dekat dengan depan kampung aku ni, tapi takodd takley kecoh-kecoh sangat so lepak warong sudahhhh . 
okdahbai . 
p/s : ouhh aku kat utara dia kat selatan . tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ! ! ! 




Peace yaww ! Your comments make me SMILE ®

17 ribuuuu artiss:

muhamad hanif said...

wwooooo!


utgha mari..


HAAHAHHAHAHA,

tahniah cik gadis berak kuat.

ainaa said...

tahniahh ! hehe.

atikamohdnor said...

@muhamad hanif wowowooooo . hahaha utara maii naaa . haha ada hati nak cakap kedahh kan . takpa sat g aku mai kedahh . tengsss :')

atikamohdnor said...

@ainaa tengs awakkkkk . hehe

dyra adira said...

wink3x!!! congrate beb!!! bljr rajin2 k!!!!!..

atikamohdnor said...

@dyra adira hehe insyaAllah . tengsss

syrupmasin said...

congrattt :)

atikamohdnor said...

@syrupmasin tengs syrupp :)

lilypelangi said...

hai jiran ! :D

atikamohdnor said...

@lilypelangi hai neighbour . hehehe

belog|amiyo said...

tahniah. belajat rajin2...!

belog|amiyo said...

tahniah. belajat rajin2...!

akoo said...

alhamdulillah~
tahniah oke =)
blaja rajen2.,
=)

Bashtiah said...

Tahniah tahniah..!

atikamohdnor said...

@belog|amiyo thanks k . doakan ye

atikamohdnor said...

@akoothanks bagi advice :)

atikamohdnor said...

@Bashtiah thanks awak :)


Copyright © 2008-2011 | Design by atikamohdnor@yess