27.8.11

persiapan raya


kalau tak jawab dosa kalau jawab sayanggggg :)
eklan...... apakah?
hye semuaa . selamat malam . harini hari ke 27 kita berpuasa . pejam celik pejam celik dah nak raya . pejam celik pejam celik dah nak gerak ke Kedahh . apakah?

minggu ni memang aku bizi gila kemas rumah . bizi sangad ke ? ye doehh, penat sangad . tu yang malas je nak hapdate belog nii . sebelum ni aku bukak laptop pukul 9 or lapan sengah dah ngadap laptop, tapi sekarang, sejak sejak nak raya ni, nak bukak laptop pon malaas . 

dalam sebok sebok kemas rumah nak raya niii, aku ngan mak aku lah orang yang paling penat . kesian mak aku . kalau aku dah pegi Kedah nanti sapa nak tolong dia kemas ? nak harapkan adek lelaki aku? ada lah jugak harapan . nak harapkan adek pompan aku yang bongsu, dia tauu buad sepah je . kat rumah ni memang tiap tiap hari aku yang kemas . dari depan sampai belakang . #rajengilaaaaaa

tadi je aku kemas rumah, bahagian anjung rumah . lap kerusi meja, lap tingkap, mop lantai, buang apa apa yang dah layak masuk tong sampah semuaaa . penat . macam nak buka je aku tadi . . pffffttttt

lepas kemas rumah buad kuih pulak . kuih tart nanas . ni pon tak rasa lagii . taksiap buad kuih lagi, akak, abang and adek aku dah keluar . tinggal aku, adek bongsu and emak je kat rumah . ayah aku keluar pegi mana tah tadi tapi balik cepat . sambil sambil lipat kain dengan mak aku . . . . . . 

'mak, kita yang paling penat, kita yang tak bejalan eak'
'ala, masing masing keluar dengan pakwe makwenya . kau nak keluar ke . mak memang tak larat dah penat'
'erm, tanak lah mak . nak keluar dengan sape je malam malam . tengok lah sok siang kalau ada kawan' 

tiba tiba rasa sebak pulak aku . yelah, dari pagi aku yang tak benti benti buad kerja, last last duduk rumah je . azam aku tahun ni nak kemas rumah, pasang lagsir awal awal . tanak kemas malam raya dah . penat . 

esok rasa macam nak keluar, tapi nak keluar dengan sape je . . . :(

persiapan raya aku takdelah meriah sangad macam tahun lepas . sebab semua barang aku semua dah bertukar kepada baldi, bakul and etc . . 

baju raya aku empat pasang je tahun ni . sekali baju untuk bawak g Kedah lah tuuu . kasut dah beli . beg tak beli . beli beg kelas je . 
macam banyak lagi yang belum beli . grrrrr ! tension aku lahh . 
dalam sebok nak raya ni, sebok pulak nak uruskan pasal U . kalau pasal dokumen dokumen yang kena bawak time daftar tu insyaAllah semua dah siap, tapi yang pasal PTPTN nihh . memang boleh jadik gilaaa . 
banyak gila kena sediakan . yelah, tahu lah nak bagi pinjam duit . bagi jelah, bayar bayar . hahaha banyak songeh pulakk . 

okelahbai
 :D

Peace yaww ! Your comments make me SMILE ®

17 ribuuuu artiss:

amirahrosli said...

hahah sama lah doe! malas nak on laptop & mcm nie lahh hidup aku sejak akhir niee.

memang #rajin sangat! hahah

kau pi ahh kuar ngn buah haty :)

hilang tension sikit. hehe

muhamad hanif said...

keluar dengan pak Abu lah.



(pitam)


wakakakakkaka..

atikamohdnor said...

@amirahrosli hahah . tahuu takpe .

guling guling aku malas nak prepare raya, prepare U lagikk .

tanak ahh, nak kua ngan member2 .
rinduuuu :)

atikamohdnor said...

@muhamad hanif pak abu??

siapakah ?

haha

sifu im said...

ececey..rajinnya dia kemas umah..jdi bibik umah aku nak??haha

atikamohdnor said...

@sifu im tanak =..=

haha

syrupmasin said...

4 pasang?? perghh..wanita mmg begitu :P

atikamohdnor said...

@syrupmasin hahha .

asal ?

pompan beraya pakai baju kurung .
lelaki pakai tshirt je tu yang buad sepasang je kan setahun .

:p

Zuraidah said...

Erk. Tart nenas kat rumah kita wajib tau kat rumah setiap tahu. :D

Eh, baju raya empat pasang. Plus nak bawa ke Kedah ea? Hehe. Rasanya, tahun ni lah kita beli baju kurung banyak. Semata-mata untuk bekalan kat UUM. =.=V

atikamohdnor said...

@Zuraidah hehe sama lah tuu kuih wajib .

emm banyak eaa? bagus lahh
kat sana pon memang nak guna banyak baju kurung kan .
so kenalah standby .

btw, see u next week yahh :)

ENCIK TIKUS said...

mane entri ghaye ? arghh arghhh... lagu kemain nak comel.. arghh arghh..

atikamohdnor said...

@ENCIK TIKUS hahaha malas therrr nak menaip .

nanti nanti lahh eaakk .

hahha .

:p

zulhilmi.tempoyak said...

erkk....


selamt hari raya dah rsnya skrg ni./..

hihihi


hap det..

muhamad hanif said...

weh,


raya dah nak abes. Kot ya pun bz, updatelah pasal raya pulok.

atikamohdnor said...

@muhamad hanif hahaha macam malas pulak nak menghapdate bila dah kat kedah ni wehh .

malam kang aku update kalau rajen .

hahaha

Eazy Izzuddin said...

haip singgah

Jom Join MyContest =) : Contest Annouced! Mak Aih! Contest Blog Eazy Izzuddin ?!

atikamohdnor said...

@Eazy Izzuddin oke jap g hehhee


Copyright © 2008-2011 | Design by atikamohdnor@yess