19.8.11

doodle raya :p


harharhar .
tajuk macam mintak penampaqq .

takeanotehere :
‎"Apa guna jadi lelaki KACAK, kalau baca Quran pun merangkak-rangkak . Apa guna jadi perempuan CANTIK, kalau Pukul 12.00 T.Hari pun tak celik-celik . Apa guna umur BESAR PANJANG, kalau Fardhu Ain Asas pun lintang pukang . Apa guna Allah bagi HIDAYAH, kalau nak SOLAT pun sikit punya PAYAH . Apa guna jadi MANUSIA, kalau umur Allah bagi kita SIA-SIA . Apa guna HARTA MELIMPAH, kalau nak hulur kepada yg memerlukan pun SUSAH . Apa guna pangkat BESAR, kubur dah dekat pun masih tak SEDAR."





hye semua . selamat malam . alhamdulillah arini hari ke 19 kita sebagai umat Islam menunaikan rukun Islam yang ke dua . ye, yang kedua ye . jangan ponteng ponteng okehh .
bagi kaum hawa macam aku, ye, aku perempuan bukan lelaki . oke, perempuan ada cuti khas yang dipanggil sebagai ABC . tahuu apa itu ABC?
bukan air batu campur doehh . ABC short for Allah Bagi Cuti . so, jadilah ABC .
kaum lelaki please lah weh, please jangan jeles . oke? tak oke aku taktau .

tapi aku tengok yang paling suka tak puasa ni lelaki kan ? pompan jarang kan?
kan aku dah cakap pompan baekk . macam aku . harharhar .
oke, maap, entry ini bukan untuk menjatuhhhhkan kaum lelaki . maap maap maaap !

oke, sudah sudah lah dengan mukadimahhh mukadimahh kau yang panjang lebar tuu . ye, aku dah terikodd ikodd bekas cikgu form6 aku . oke copp . . . coca cola, dengar cerita aku kejap . kalau lah time tuu kelas dia, dia akan ambil masa dalam sepuluh atau limabelas minit untuk bermukadimahh bak kata budak budak kelas aku .

ya, dia akan bercerita dari awal sampai akhir , kadang kadang benda tuuu dia dah cerita semalam . tapi harini dia nak cerita jugak . aku, sebagai pelajar baik, yang duduk depan sekali, depan muka dia, aku cukup bersabar menanti apakah pelajaran yang akan diajar pada hari ini . jyeahhhh ! itulah cikgu aku yang aku takkan lupakan . Puan Rohaidah Binti Yon . dan sebab dialah, subject yang dia ajar aku dapat A . A tau bukan B, B+ and what-so-ever .

baik baik, oke, kembali pada tajuk . petang tadiikk . sedang aku bareng bareng dalam bilik menanti bila tibanya waktu berbuka, chehh, padahal baru pukul dua petang . bareng bareng dok belek enset yang semuanya nak rosak time time aku nak pegi belajaqq nii . ngengggg ngeengggg ngeenggg . .

satu idea dok lalu lalang kat kepala otak aku nii . diisebabkan ramai sangad blogger blogger ni buad doodle raya, aku pon mana boleh kalah . harharhar . even doodle aku tak hebakk macam dia punya, aku nak jugak . nak jugak ! kesah ?

sedang memikirkan apa benda yang aku nak lukis . orang ka, orang orang ka, lantas tangan mencapai sebatang pensel, sehelai kertas a4 ah sebijik pemadam . barang wajib . lukis lukis dan lukis akhirnya menjadi .

teeeetttttttttttt  ! laptop dihidupkan .
lantas menekan icon photoshop dan memulakan kerja . mewarna mewarna dan terus mewarna, sampai pukul 4 tak siap siap .

dipendekkan ceritaaa sebab dah macam panjang sangad aku taip malam ni. . inilahh hasilnyaaa .
awak nah bunga apii saya bagiii nak takk ? nanakkkk  ! kitewwww tawkodd lorhhh . eiii gewdikkkssnyeww awakk !

note : nak terbelit lidah gwa cakap macam ni. jijik ! hahaha
okdahbai :p



Peace yaww ! Your comments make me SMILE ®

10 ribuuuu artiss:

syrupmasin said...

wiwiit dodol :D

atikamohdnor said...

@syrupmasin dodol wakluu ! hahah

ouhhyeahh, tahun ni bapak aku buad dodol .

nak tak ? hahaha

muhamad hanif said...

bohong !


perempuan yang selalu tak puasa tau !!



tak kira-tak kra, perempuanperempuan.

atikamohdnor said...

@muhamad hanif eahh ada pulak yang tak puas hati kan .

haha . lelaki lelaki lelaki !

lelaki selalu ponteng puasa takde sebab !

:p

amirahrosli said...

nice doodle ;D

syrupmasin said...

haha..bole jugak..tolong post 1 kuali..err masak dodol gune kuali kan doe??

atikamohdnor said...

@amirahrosli aku lagi nice kodd mira .

hahahha

atikamohdnor said...

@syrupmasin wehhh, mandai je kau .

masak dodol guna periuk lahh .

hahah . sengal . kuali lah gileee .

nak ?

1kuali cukup ke?

tengok gaya perot macam tak cukup je .

erkkk =..=Y

~syue syada~ said...

ewah,mukadimah lebey had pulak.haha

atikamohdnor said...

@~syue syada~ eahh, tuu yang penting tuu syuee . haha


Copyright © 2008-2011 | Design by atikamohdnor@yess