23.8.11

eahh....banyaknyaaaaa !


kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)


oke tuan tuan dan puan puan sekalian, harini terlebih rajen . rajen sangad sangad sebab banyak benda yang aku buad arini dan aku akan menaip entry yang pendek .
    #tipoooo

kalau rasa rasa malas nak baca tuu boleh lahhh belahhh . eahhh, jahadnya aku . maap maap . kalau tanak baca, takpe, i care?

ditahan pak pulisiii 
semalam, pagi pagi gwa dah keluar pegi bayar yuran ipta . lepastu gwa carik kasut sukan . patu balik on9 kejap . pukul 2 kua lagi pegi rumah kawan gwa .
pastu beli alat alat tulis nak bawak g U nanti . erkkk, sekejap je pon . lepastu terus gerak pegi kedai emas . haha . ohsemmm kau jahh, pegi kedai emas . nak amek barang yang repair arituu .

ontheway ke kedai tuu,memang selalu ada roadblock . tapi aku macam tak expect ari Isnin ada roadblock kan . aku pon laju je . turun je bukit, perggghhhh ada poliss . acane ?
polis tuu dari jauh dah arahkan suruh aku ke tepi. aduhhh, buad pertama kalinya aku kena tahan kat roadblock . naseb aku naik motor . kat kereta takde tampal P, maklumlah aku P lagikkk hahha .

'assalamualaikum' polis mudaaa lagii ohsemm tuu memulakan bicara
'waalaikumsalam' sambil turun motor aku menjawab salam dia
'dari mana? minta ic'
'parit raja je'

sambil tulis tulis apa tah kat buku rekod dia tuu, ala tuu saje je kan . dia tanya aku lagiii
'kerja apa?'
'tak kerja, nak g belajar' dengan bangganya aku menjawab . haha
'ouhh, apply mana? dapat mana?'
'Uum Kedah je . '
'kedahh? jauhh tuu . kos apa?'
'hehe, ermm marketing' ketawa sinis
'ouhh, oke lah tuu' sambil menghulurkan ic aku .

lalu aku bertanya....
'ic je? lesen tanak ?' hamboi kemain soalan mentang aku ada lesen
'eahh, takpe, dekat je kan parit haji hassan'
'haah' roadtax ke tanak cek? #yang ni aku takde tanya hahha

'oke dah eaa?'
'dah'
'baik baik bawak motor'
aku haya tersenyum maluuuu . hahaha

dah ambek barang semua aku pon balik, dalam hati mintak mintak roadblock dah takde . maluuu nak lalu lagikk . tapi eahh ada jugak . dari jauh polis yang lain dah angkat tangan isyarat suruh berhenti .
aduhhh kan dah cek tadiiii, keluhan aku sambil membukak baizer helmet, belum sempat aku berhenti, dia dah suruh jalan . hahahha . sengal . maluuuuuu aku taukkk !
#fyi, sejak aku aada lesen motor ngan kereta ni, first time aku kena tahan dengan polis . hebakkkk tak ? haha


Seorang belogger yang comel lagi baik hati . . . 
pagi pagi lagi gwa dah dapat mesej . errr, actually takdelah pagi sangad dalam pukul 10.30am gituu . baru tersedar dari tidur sebab gwa sakedd perott therr tu yang gwa bangun .
dalam keadaan yang mamai gwa pon membaca mesej tersebut . satu dikirim dari si ini dan si ini . pergghhhh ganggu je lu ni ann an an an .
sambil gwa membuka mesej tersebut, tangan sebelah memegang perot . ouhhh damn! tak sempat lagi mereply mesej tuu gwa dah lariii ke toilet . erkkkk, tu nak cakap jugak ke eakkk ?
mesej pertama berbaur begini ......

'Assalamualaikum, harini kalau nak datang, petang boleh ? coz pagi ni ada hal sikit . '

mesej kedua berbunyikk begini......
'yes, kalau free free kau buadkan header aku boley? aku tak retilahh, hikhikhik..kalau boleh lah . takpon aku datang rumah kau boley? hikhikhik'

mintak penyepak je kan mesej yang kedua nii . hahah . ouhh, yes tuu nama aku tau . kawan kawan and cikguu aku memang ada yang panggil aku dengan nama 'yes' . kenapa yes ? lain kali aku ceritakan okehhh .

lantas tangan menaip mesej selaju kereta formula1 . eahh overr kan aku . dengan nada yang baik hati aku cakap, 'datang lahh rumahh . .'
eah, nak membodek letteewww kan kauu ?
naseb dapat kawan yang baik macam akuuu nii .

dalam pukul 11.30 tuu dia dah terpacul depan rumah aku . buad buad buad dan buad ni hasilnyaaa . .
kelik kelik gambar teruihh p belogg dia naaa :)
ouhh, oke, takdelahh cantik sangad kan aku buadd . tapi dia sukaa . so, aku macam terharuuu giteewww sebab dia suka and aku dapat tolong orang . jangan lah gelak pleaseeee . .tauu lah header kau lawaaa =..=

harituuuu, aku ada buadkan header Mira niiii . tapi aku dapat upah . upah dia rahsiaaa lahh . thanks Miraa . ni hasilnyaaa . 
kelik kelik terjah belog dia :)

'eahh baiknyaaa atikamohdnor niii . comel pulakkk tuu . '
hahha
#perasaaan .


cekodok pisang yang ohsemmmm !
ehh, memang aku rajen gila arini . lepas je aku bunuh laptop aku (matikan) petang tadi, aku pon terus menuju ke dapur untuk memantau apa juadah yang akan disediakan oleh emak tercinta . 
nampak je pisang atas meja, aku pon teringat pada cekodok pisang . then, mintak kebenaran mak nak buad cekodok tuu . mak yang sangad ohsemm pon membenarkan anaknya yang ohsem membuad cekodok pisang yang ohsemm ! . berapa kali mahuu ohsemm daaa . 

#step 1
-tanggalkan baju pisang tuuu
-lenyek menggunakan tayar loriii . ohhh no, lenyek menggunakan alatnya lahh . pakai senduk pon boleh . 
-tambahkan sedikit garam secukup rasa
-sedikit gula secukup rasa
-teruskan melenyek sehingga tiada ketulan pisang pisang ituuu
-masukkan tepung secara beransur ansur . ikodd berapa banyak yang korang nak
*dah macam rancangan masak masak lah pulak ayat aku

#step 2
-panaskan minyak dalam kuali . 
-masukkan tepung yang diadun bersama pisang di step 1 menggunakan sudu . buad  kecik comel lagi sedap
-sedia untuk di makan . eahh baca doa duluuu :)
-JEMPUT MAKAN CEKODOK PISANG YANG OHSEMM !
okdahbai .

OHSEMMMMMM ! !


Peace yaww ! Your comments make me SMILE ®

18 ribuuuu artiss:

syrupmasin said...

wiwiit..buat ketuk-ketuk ramadan ke?? :D

muhamad hanif said...

waahh,

pandai buat header kan..sematsemat.


weh, entri kali ni aku tak muntahlah..



AHAHAHAHHAHAHA

atikamohdnor said...

@syrupmasin ketuk ketuk ramadhan tuu apa wehh ?

aku tak penah tengok .

haha

atikamohdnor said...

@muhamad hanif haha . asal tak muntah pulak ?

berak berak sambil makan cekodok ?

hahhaha :D

~syue syada~ said...

weweeettt~

nak header preeeeee HAHAH

*adoy,ketuk2 ramadan pon xtaw ke?ketuk kang -.-'

Sitinoratiqah_iqa... said...

hahaha....kau nk upah ke...t aku bg ngunjung..aku blanje..haha...papepn yq...xdla xcited noh...biase2 je...
*tipuuuu.....hahahaha

atikamohdnor said...

@~syue syada~ preee?

lemak ahh .

bayoo r hahah

atikamohdnor said...

@Sitinoratiqah_iqa... haihhh yekle biasa biasa je?

taklahh .

semalam macam eksaitedd sangad je dapat header cantek .

ahhahaha

amirahrosli said...

haha malu i ^^,

atikamohdnor said...

@amirahrosli haha nak maluu apa gileee?

oke lah ni aku siap review belog kau lagiii . hahaha

:p

Run Away♥ said...

Salam kenal..dan selamat hari raya...;d

muhamad hanif said...

wakakakaka,


Eh, aku tak perasan gmbar cangkung atas sekali tu lah. Sekarang dah perasan.


(munth hijau)

adrinaqamarina said...

tak lawa takpe, asal suwit gitu. hehehe.


cekodok ada lagi tak? heheh

atikamohdnor said...

@Run Away♥ selamat hari raya jugak :D

atikamohdnor said...

@muhamad hanif hahaha cilakeee !

haa .

asyik muntah je, lain lah pulakk .

grrrrr !

atikamohdnor said...

@adrinaqamarina hahaha thanks .

ermm dah abes lah yank .

lain kali buad kite pos eahh.

haha

:p

muhamad hanif said...

ok.


(berak)

atikamohdnor said...

@muhamad hanif hahaha

penuh dah berak kau kat sini .

:D


Copyright © 2008-2011 | Design by atikamohdnor@yess