2.8.11

saya budakkkk baruu belajarr .


ada sape puasa puasa ni nak muntah tengok gambar aku ?
 jangan jangan . batal puasa HAHA . 
hye gegerrlll and boboii .
selamat petang .
puasa tak ? panas betol hari ni . dugaan berpuasa mungkin . sabar ye .

haritu UUM ada pos surat kat aku . i mean, kat semua bakal bakal student uum . kat dalam tuu ada surat tawaran rasmi, fail peribadi pelajar, kad koko, buku panduan koko, buku panduan student uum, simpax uox, sticker kenderaan time daftar nanti . and pihak uum suruh pos balik satu kad ni iaitu kad koko . baru tadi aku pos . disebabkan kemalasan nak keluar serta tak pandai nak mengepos surat .

pukul 12 tadi aku nekad pegi pejabat pos sorang sorang . yelah, dah kena sound dengan abang and boypren aku sebab aku tanak pegi tapi nak mengharapkan orang je . oke fine =='

aku penah pegi pejabat pos tu dua kali je kodd seumur hidup aku duduk kat sini . 1st time masa akak aku suruh pos kan surat dia ke kL . time tu guna pos laju . dah 4tahun lepas kodd . tapi tu aku ngan member . takdelah gelabah cik limah sangad kan . 2nd time aku kerja kedai hp, bos aku suruh aku bayar bil api, air ngan streamyx . tu pon aku main bedal je .

tapi yang tadi aku pegi dah la pukul 12 dahh . baru bangun tdo . hahah siap siap kemas rumah aku pun gerak . dengan tak mandi, opsss . dekat jelah . naik motor je kodd .
oke, aku memang jakun sebab aku bawak gam . aku takodd kat pejabat pos tu takde gam . hhah . ingat nak singgah kedai depan kg aku, tapi terlajak perahu pulak . and aku pergi kampung sebelah . bla bla blaaaa . .

sampai pejabat pos, sesedap hati aku je tak uturn tapi aku cilok kat depa balai polis . hmm balai polis pulak tuu . tengok tengok ada satu kereta je kat pejabat pos tu . aiii, dah tutup ke . aku bermonolog . .
jengah jengah ada orang kat kaunter . aku pon masuk buad muka acuh tak acuh tanya ngan akak kat kaunter tuu .

kak, nak pos surat ke Kedah setem bape posen ?
(sambil menunjukkan kad koko bewarna biru tersebut)


yang tu eaaa . ? ermm 30sen je .
apa kak ? 50sen ?
30 sen 30 sen .
ouhhh . boleh lah kak . (pekak ke aku)


sambil menghulurkan duit syiling kepada akak tersebut . 


kak, camne ni tampalnya ? hehe tak penah pos surat lah kak .
tambal sebelah sebelah (sambil membuad gayanya seraya tersenyumm . manis jugak akak ni)


ouhhh, kiri kanan eahh . (meneruskan proses menampal setem dengan menggunakan gam yang dibeli)

oke kak, siap dahh . letak kat luar tuu eaa . ?
(hanya megangguk dan tersenyum . puasa barangkali tu yang tak banyak cakap )


terima kasehh kakkk . (manis lagi senyuman aku )


cuba untuk menolak pintu tersebut, namun tidak berjaya . ouhh shittt ! ada tulisan 'tarik' disituu . . 
dengan muka tembok aku terus berjalan tanpa menoleh ke kiri dan ke kanan . hahah . nasib ada dua orang je dalam pejabat pos tu . tak perasan mungkin . 


sampai rumah tengok jam 12.15pm . eah, kejap je aku pegi .
lusa maybe pegi lagi nak pos surat JPA pulak . eii nanti mesti akak tu cakap asek muka aku je . eii malu titewwww ! (gaya gedikkkk)


okdahbaii !

nota semput : jangan gelakkan aku sebab aku tak pandai pos surat . member aku bru je mesej tanya camne nak pos surat . aku dah pandai yay !
Peace yaww ! Your comments make me SMILE ®

11 ribuuuu artiss:

amirahrosli said...

woot! woot! aku pun dah pandai pos surat okay~ haha. siap main tekan2 angka giliran lagi! :P yg ko-k aku pakai pos laju ry tu. burn RM3.50 aku -.-'

atikamohdnor said...

@amirahrosli hahaha . kau kan overrrr . macam aku . hahahhahahah !

oke, nanti kat Kedah kita jumpa pejabat pos kita takyah jakun lagi tau ! hhahahaha !

Sue Hamiza said...

congrats.:D

Sue Hamiza said...

congrats.:D

atikamohdnor said...

@Sue Hamiza hehe malu lahhhh !

Sue Hamiza said...

sebenanye congrats sebab dapat uum..huhu..^^

atikamohdnor said...

@Sue Hamiza alamak !!!

malu lagi aku sue .
lain kali cakap lah teruss .
hahahha .

tengs k .
kau lagi hebadd !
congrats jugak k

muhamad hanif said...

kau memang teruk, aku tau dah..


weh, sekarang ni bukan time pose bole aku muntah tak ?


buwweeekkkk !!

atikamohdnor said...

@muhamad hanif hahah kau memang siot kan .

nak muntah muntah lah tapi jangan kat belog aku
haha

~syue syada~ said...

hahaha.dah pandai pos ? congrats ! haha

tergolek2 ak baca time kau nak pos tu .siap bawak gam .haha :D

atikamohdnor said...

@~syue syada~hahhaa

jangan lah gelakkan aku wehh .
jahad ahh kau ..

tapi sekarang dah pandai tau syue .

sumpah memang aku taktau . tu yang aku bawak gam . hahahha .

so funny ! :)


Copyright © 2008-2011 | Design by atikamohdnor@yess